ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

"...Στο παιδί πρέπει να δίνεται - παράλληλα με τη μόρφωση - και η ευκαιρία για αναψυχή και διασκέδαση. Η κοινωνία και το Κράτος οφείλουν να κάνουν κάθε προσπάθεια γι' αυτό το σκοπό…"
(Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού)

  Ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους να προσφέρουμε στα παιδιά μας ψυχαγωγία –ειδικά στις μέρες μας- είναι μέσα από το Θεατρικό Παιχνίδι. Πολύ συχνά όμως, γίνεται λόγος για αυτό και πολύ εύλογα, θα αναρωτιόταν κάποιος: τι ακριβώς είναι το θεατρικό παιχνίδι; 
 
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να οριστεί το Θεατρικό Παιχνίδι. Ένας από αυτούς αναφέρει, ότι είναι το δημιουργικό παιχνίδι που γίνεται σε μια ομάδα παιδιών, με στόχο την κίνηση, την έκφραση, αλλά και την προσωπική τους ευχαρίστηση. Είναι το παιχνίδι εκείνο που είναι εμπνευσμένο από το θέατρο, χωρίς όμως ο σκοπός του να είναι η παρουσίαση ενός θεατρικού έργου. Η έμφαση δίνεται περισσότερο στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα.

περισσότερα...


ΤΟ ΔΕΙΛΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

  Η δειλία στο χώρο του σχολείου, ως φαινόμενο, έχει αρχίσει να διερευνάται συστηματικά τα τελευταία μόλις χρόνια. Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι η συμπεριφορά αυτή δε δυσχεραίνει τη λειτουργία της τάξης, όπως η επιθετική συμπεριφορά. Ωστόσο, παρόλο που τα δειλά παιδιά ίσως να μην τραβούν πολύ την προσοχή, είναι πια ξεκάθαρο ότι έχουν ανάγκη να "τα προσέξουμε". Άλλωστε, η δειλία φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχοκοινωνική προσαρμογή του παιδιού, καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κοινωνικές του σχέσεις, αλλά και να οδηγήσει σε κακή σχολική επίδοση.

περισσότερα...


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

   Η παιδική κακοποίηση υπήρχε ανέκαθεν κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά μόνο πρόσφατα, οι άνθρωποι άρχισαν να σκέφτονται διαφορετικά γι’ αυτό το θέμα ΄ δηλαδή, να δημιουργούν νομικούς ορισμούς για την κακοποίηση, να ορίζουν κυβερνητικούς φορείς που έχουν τη δύναμη να απομακρύνουν παιδιά από τα σπίτια τους, να τα προστατεύουν και να διεξάγουν μελέτες πάνω στο θέμα. Είναι, επίσης, γεγονός ότι το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης, είναι υποεκτιμημένο. Συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από όσο γνωρίζουμε, αλλά καλύπτεται από έντονη μυστικότητα.

περισσότερα...


Η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

   Είναι γνωστό ότι το  σχολείο αποτελεί το πρώτο σημαντικό κοινωνικό περιβάλλον για το παιδί, μετά την οικογένεια. Το παιδί με την είσοδό του στο σχολείο, για πρώτη φορά, αφήνει την οικογένειά του και καλείται να αναπτύξει καινούργιους δεσμούς, τόσο με τους δασκάλους του, όσο και με τους συμμαθητές του.
 

περισσότερα...


Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

   Πρωταρχικός στόχος του σύγχρονου σχολείου είναι η συμβολή του στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του μαθητή και στην επιτυχή κοινωνική του ένταξη, αφενός μέσα από τη συγκρότηση και αποδοχή κοινών αξιών, αφετέρου με την ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των συναισθηματικών και γνωστικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, χρειάζεται να διαμορφωθεί ένα κατάλληλο και αποτελεσματικό σχολικό - παιδαγωγικό πλαίσιο.

περισσότερα...


Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΟΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες