Έξι Βήματα για πιο Έξυπνο Διάβασμα

Κανείς δεν γεννιέται γνωρίζοντας πώς να μελετά. Είναι απαραίτητο πρώτα να μάθουμε μερικές δεξιότητες μελέτης και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην εφαρμογή τους. Οι δεξιότητες αυτές μας βοηθούν να μαθαίνουμε πιο εύκολα και να έχουμε καλύτερη πρόοδο στην τάξη, ειδικά μπαίνοντας στο γυμνάσιο και το λύκειο.

περισσότερα...


ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ                                                    

Η οικονομική κρίση, εκτός από τις πρακτικές αλλαγές που φέρνει στο βιοτικό επίπεδο πολλών οικογενειών, επηρεάζει ψυχολογικά τα παιδιά και τους εφήβους με πολλούς τρόπους. Είτε μέσω των αλλαγών στον τρόπο ζωής της οικογένειας, είτε μέσω των αλλαγών στην ψυχολογική κατάσταση των γονέων (αν π.χ. έχουν χάσει τη δουλειά τους), είτε μέσω των στάσεων που προβάλλονται ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ.

περισσότερα...


Βοηθώντας τα παιδιά να αντιμετωπίσουν την απώλεια του κατοικιδίου τους

 

Για τα περισσότερα παιδιά, τα κατοικίδια είναι κάτι περισσότερο από ζώα που απλά ανήκουν στις οικογένειές τους - είναι μέλη της οικογένειας και πολλές φορές οι καλύτεροι τους φίλοι. Αποτελούν αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών, αφού πολλές φορές είναι τα πρώτα που τα χαιρετούν το πρωί, αλλά και τα καλωσορίζουν μετά το σχολείο. Συχνά, το κατοικίδιο είναι αυτό που θα προσφέρει παρηγοριά και συντροφικότητα στο παιδί, όταν είναι άρρωστο ή στεναχωρημένο.

περισσότερα...


ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΜΑ…Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΑΔΑ

  Κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολλές μελέτες οι οποίες έχουν εξετάσει και συμπεράνει το πόσο διαφορετικά ανατρέφουν τα παιδιά οι μαμάδες και οι μπαμπάδες. Και ενώ αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό εύρημα, το πιο ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε πως ο συνδυασμός των διαφορετικών αυτών συμπεριφορών ωφελεί τα παιδιά.

Το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών που έχουν διεξαχθεί για την ανατροφή των παιδιών, έχουν σαν βάση-αφετηρία το τι θεωρείται κανονική, τυπική ή φυσιολογική συμπεριφορά ενός γονέα. Και σαν πρότυπο γονικής συμπεριφοράς θεωρείτο αυτό της μητέρας, αφού για πολλά χρόνια αυτή εξεταζόταν. Έτσι για αρκετό καιρό, οι επιστήμονες αξιολογούσαν τους μπαμπάδες με βάση τη μητρική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται ως λάθος απλά και μόνο επειδή δρούσαν διαφορετικά σε σχέση με αυτές.

Όλοι οι γονείς προσπαθούν να διδάξουν, να καθοδηγήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με τον καλύτερο τρόπο – το διαφορετικό λοιπόν δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος. Στην πραγματικότητα, το να κάνει κάποιος κάτι με διαφορετικό τρόπο, μπορεί να έχει πολύ θετικά οφέλη.

περισσότερα...


Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΑ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ
                                    
Είναι αλήθεια ότι οι δυσκολίες και τα προβλήματα γύρω μας (οικονομική στενότητα, εργασιακή ανασφάλεια, αλλά και το καθημερινό στρες) διογκώνονται -ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό-επιδρώντας αρνητικά στη διάθεσή μας. Έτσι, τα περιθώρια να κάνουμε θετικές κι αισιόδοξες σκέψεις σε δύσκολους καιρούς, μπορεί να στενεύουν πολύ.
  Από την άλλη, καθημερινά κατακλυζόμαστε από μια πληθώρα ερεθισμάτων που προωθούν το μήνυμα «σκέψου θετικά».Τραγούδια, εγχειρίδια αυτοβοήθειας, επιστήμονες, μας πληροφορούν και μας παρακινούν προς μια αισιόδοξη και ευδιάθετη στάση ζωής,αποθαρρύνοντας μας ταυτόχρονα από την μίζερη και απαισιόδοξη περισυλλογή.
Είναι, πάντως, γεγονός ότι η αισιοδοξία είναι ένα από τα καλύτερα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και τις αντιξοότητες που την περιβάλλουν - ο αισιόδοξος άνθρωπος είναι πρόθυμος να αναλάβει δράση, αφού πιστεύει ότι μπορεί να βελτιώσει μία κατάσταση ή, έστω, να προσαρμόσει τη ζωή του ανάλογα, αν κάτι δε μπορεί ν’ αλλάξει.

περισσότερα...


Παιδικο Στρες

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΦΟΒΟΙ

Το Πνεύμα των Χριστουγέννων και τα δώρα του Αϊ - Βασίλη

Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΞΑΝΑ

H ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ

ΥΙΟΘΕΣΙΑ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

Η Ζήλια ανάμεσα στα αδέρφια

Οικογενειακός αστερισμός: Η θέση του παιδιού στην οικογένεια

Οι επιδράσεις των video games στα παιδιά και στους εφήβους

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 
 
 
 

Θέματα για εφήβους & νέους Θέματα για εκπαιδευτικούς Θέματα για γονείς

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες